Detailed Notes on servis aircond

Wasalam, tukar belting tahun lepas dah lama juga tu nak jadi ukuran sebab masa baru tukar tu keluar bunyi di mana? jika di belting, kemungkinan salah pasang oleh mekanik

Sementara tunggu filter tu kering, boleh le korang godek sikit kasi vacuum kat condenser coil dan lubang2 yang ada pada protect indoor device tu kasi buang habuk dia.

Bahagian di antara pemampat dan injap pengembangan dipanggil sektor tekanan tinggi dan bahagian antara injap pengembangan dan pemampat adalah sektor tekanan rendah. Gasoline penyejuk yang dimampat di dalam pemampat akan mengalami pemanasan melampau.

Wasalam, test dulu angin tanpa hidupkan suis aircond, jika memang slow angin tu, kena check atau gantikan baru

2. isipadu gasoline r134a kurang daripada quantity sepatutnya…penyelesaianya topup gasoline…tetapi awas topup fuel boleh kadangkala boleh overcharge dan menyebabkan compressor lebih beban, lemas dan merosakkanya dalam one jangka tempoh masa.

pump down? x certain laa yg ni. Vacuum pump pula untuk kita keluarkan semua udara dalam paip copper. Kes ini kalau aircond kita betul2 dah abis, atau kita vacuum dekat paip copper sahaja

Wasalam, sy bukan mahir semua kereta. Tapi ada kereta yang guna aircond ke belakang biasanya guna one blower depan dan 1 blower di belakang.. Sy rasa dpt bg info di sini

Cooling coil ganti baru atau ada yang pakar dia welding. tapi jarang jumpa yang pandai nak tampal ni.

Biasanya ia disebabkan dua perkara yang menyebabkan masalah ini. Pertama, kapasiti penyejukan penyaman udara telah turun, atau sensor suhu tidak berfungsi. Apapun punca masalah tersebut, anda perlu membawanya kepada syarikat penyelengaraan ac supaya gasoline penyaman udara dapat digantikan.

Dengan segala kepakaran dan pengalaman kami, kami yakin mampu membantu anda menyelesaikan masalah sistem aircond

Sebab di dasbord ada butang on dan off serta blower speed. Ada cara tak untuk mengawal suhu hi mid lo. Atau guna suis mcm tu kancil lampu petak. Sebab wiring hafkat tu hanya ada dua kable. TQ

Saya bagi guidelines jika kereta berjemur panas, jangan paksa aircond bekerja lebih kuat nak sejukkan kereta.

Cara nak cuci blower lover ni tak perlu susah hanya guna kaedah vacuum dan gosok dengan berus gigi atau berus cat. Jangan spray dengan air takut nanti Go Here habuk tu melekat susah nak vacuum.

Abd Razak claims: June eight, 2014 at 8:15 pm Mohon bantuan…….saya pakai kereta Avanza……tahun lepas saya dah buat mejer servis air con……..masalah sekarang air con kereta saja bila buat perjalanan jauh sekejab je sejuk lepas tu rasa panas……bila saya off air con……dan on sekula bebera lama kemudian sejuk dan panas semula terutama waktu cuaca panas yg peliknya waktu awal pagI dan malam ok je…….mohon penjelasan…..tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *