The Fact About servis aircond That No One Is Suggesting

Fb is exhibiting data that can assist you far better realize the purpose of a Page. See steps taken because of the those who control and publish content material.

Selalunya, pada kereta moden zaman sekarang, aircond atau pendingin hawa jarang bermasalah. Namun ketahuilah jika selepas 2 tahun anda tidak pernah membuat sebarang servis aircond kereta anda, kemungkinan besar masalah air cond tak sejuk akan melanda.

- Ini bertujuan untuk memastikan semua bahagian sirip dan lingkaran penyejat dapat dibersihkan daripada kekotoran yang melekat di situ. Sekaligus melancarkan proses penyerapan haba yang berlaku di penyejat.

Kami telah beroperasi sejak dari tahun 2008 lagi dengan misi membantu pengguna memahami teori dan asas penjagaan aircond

Ini juga merupakan cara untuk mengenalpasti sekiranya anda perlu untuk untuk mengisi gasoline freon. Kebiasaanya, kobocoran air berlaku dalam device aircon menujukkan bahwa gasoline perlu diisi dengan segera. Kebocoran berlaku disebabkan hasil proses pengewapan yang tidak lengkap.

Saya rasa ada kaitan ignition begin enjin tu bermasalah semasa komunikasi dengan kompressor. Ni kena rujuk Toyota check relay atau sistem fius box tu. Box fius ni kerja elektronik sikit

Selain daripada kos yang tinggi, ia juga mungkin tidak akan berfungsi pada hari yang panas iaitu ketika anda sangat memerlukannya. Penapis air ailment yang tersumbat atau kotor juga mampu menyekat pengaliran udara dan mengurangkan kecekapannya.

Abd Razak states: June eight, 2014 at 8:15 pm Mohon bantuan…….saya pakai kereta Avanza……tahun lepas saya dah buat mejer servis air con……..masalah sekarang air con kereta saja bila buat perjalanan jauh sekejab je sejuk lepas tu rasa panas……bila saya off air con……dan on sekula bebera lama kemudian sejuk dan panas semula terutama waktu cuaca panas yg peliknya waktu awal pagI dan malam ok je…….mohon penjelasan…..tq

Saya memiliki kereta toyota seg tahun 1996. Dalam semingu dua ini, bila pagi saya hidupkan kereta utk tujuan pemanasan, secara automatik kipas aircon terbuka dgn sendiri walaupun dlm keadaan suiz air con tertutup. Ada masalah dengan wyring ke?

Jika anda baca dari awal Go Here hingga akhir tidak sekalipun disebutkan mengenai membaiki kompressor, hanya disebutkan mengenai mengisi penuh minyak kompressor. Ini bermaksud jika terdapat kerosakan besar atau kecil pada kompressor akan menyebabkan aircond jadi tidak sejuk.

Tumpang tanya saya punya paip aircond tembaga yg kcil tu klo on jadi ais keputihan apa masalah tu ya?

Masalah ini boleh berlaku disebabkan salah pengeluwap atau sistem penyejukan. Sistem ini perlu dibersihkan dengan kerap, oleh itu ia akan berfungsi dengan baik. Anda boleh menggunakan prosedur cucian kimia untuk mengatasi masalah ini. Pastikan juga untuk membersihkan sistem penyejukan dan pengewapan dalam air-condition anda.

Jadi, ia akan menghasilkan bunyi. Apabila ia menghasilkan secara berlebihan, ianya menunjukkan bahawa petanda perlu mendapatkan servis. Antara yang perlu adalah seperti menggantikannya dengan gasoline freon yang berkualiti tinggi.

Saya tak pasti kereta Persona, tetapi ada suis kawalan (options) aircond yang memang on/off ikut keadaan suhu yang diperlukan. Jika terlalu sejuk, air akan banyak keluar menitik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *